2 - 2 voor Goes D

Gisteren is de wedstrijd tussen Goes D en Middelburg C gespeeld. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Jo vierde zijn verjaardag en kon dus niet, Marlies was zijn invaller.

Joris was als eerste klaar tegen Matthijs Botman. De tegenstander speelde de opening een beetje gek en hij verloor een pion op e5. Joris was ook veel actiever. Uiteindelijk kwam er een toren op de 7e rij met allerlei aanvalskansen op de koning. Volgens mij had Joris zelfs een paard op h7 kunnen offeren met mat als gevolg. Maar uiteindelijk liep het toch mooi mat.

Daarna was Marlies klaar. Tegenstander Jan Boone kwam op f2 binnen met zijn dame. De toren stond ook op de f-lijn. Jammer (ik zat zelf in tijdnood) dat Marlies in een resterend toren-eindspel de remise liet schieten.

Jeroen blunderde helaas in een gewonnen stelling. Waardoor het 2-1 stond voor de gasten.

JG speelde tegen Arjan van Tuijl. Arjan speelde de Konings-Indische aanval tegen de Caro-Kann, wat wel Frans leek. Opeens stonden alle zware stukken van zwart op de c-lijn en kwam na dameruil de toren binnen op de 2e rij. De slechte loper werd opeens weer goed door de lange diagonaal te openen en na het verliezen van een aantal pionnen gaf Arjan op. Eindstand 2-2.

Goes D 1317 - Middelburg C 1435 2 - 2
1 Jari Groen 1428 - Arjan van Tuijl 1563 1 - 0