Goes heeft een bizar en veel bewogen seizoen ondanks alles toch afgesloten op een 2e plaats in de 3e klasse. Ondank het voortreffelijke aantal van 14 MP zijn we geen kampioen geworden en helaas dus nog altijd in die vermaledijde 3e klasse gebleven. Niet direct een fijn gegeven... De slotronde was tegen de Baronie uit Breda. Zij stonden op de 3e plaats maar konden ons al niet meer bijhalen. Zoals wel vaker konden de nodige spelers weer niet waardoor Jari en de Feijters ook nog een potje konden spelen aangezien Goes 2 al uitgespeeld was.

Add a comment

Uw verslaggever heeft de Zeeuwse Titel Snelschaken geprolongeerd... Er was immers 2 jaar geen toernooi geweest door bekende omstandigheden en in 2019 werd Ikonnikov op tiebreak geklopt... Dit jaar zagen we het niet onaardige aantal van 22 deelnemers met ook een aantal niet Zeeuwen aan de start. Voor Goes waren er 3 deelnemers. YT dus, Jari en nieuw lid Ruben die nog niet zo lang (op een club) schaakt. 

Add a comment

Na de KNSB-competitie is deze week ook weer het 'Zeeuwse Schaak' begonnen. De avondcompetitie is dit jaar officieel afgelast maar we hebben de bekercompetitie nog! Die was nog niet begonnen en begon dus vandaag met de kwartfinales. Geen idee hoe er geloot is want Goes 1 hoort gek genoeg niet bij de vrij gelote teams. Hebben we wellicht vorige keer de ZSB-beker een keer niet gewonnen of is er daar geen rekening mee gehouden? Enfin dit was niet zo erg want zo kun je immers nog wat serieuzere potjes spelen zo vond ook Jari. Het team bestond overigens uit YT, Jari, Rinus en de in Breskens woonachtige Sven. Bij de rit naar Axel wist YT 50% van het team van de bezoekers te voorspellen evenals het duel Groen - de Pooter op bord 3. Arjo Arendse was ook wel verwacht maar Ronald Janssens en Mark Zootjes waren nergens te bekennen. In plaats daarvan waren Dennis en Fardin van de partij. Zodoende kreeg de match wel een heel hoog Wachtebeke gehalte. De mogelijkheid dat Dennis zin had in een partijtje tegen mij bleek dan weer onjuist, Fardin wilde graag tegen YT schaken. Dennis kon zo tegen Sven spelen op bord 2 terwijl Rinus en Arjo op 4 aan de slag mochten. De locatie was zoals te doen gebruikelijk de prinses marijke school. Een uitstekende locatie al zeg ik het zelf. Wel hoop ik dat Sliedrecht hier niet heen moet binnenkort want dan krijgt de captain van dat team wellicht een hartverzakking ;)

 

Add a comment

TERNEUZEN - GOES B 1,5 – 2,5

Was wederom even puzzelen voor Hans maar als een ware Sudoku-Koning zaten er toch 4 Goesenaren tegenover het bekerteam van Terneuzen in de kwartfinale ZSB Beker.

Niels positief wat betreft Corona en David onderweg positief te zijn, en voor je het weet moet er van alles worden ingevlogen. Eindewege en Kapelle bleken op de vliegroute te liggen naar Terneuzen en Jo en ondergetekende mochten het viertal vol maken.

Add a comment

Rating
 
Rating
  Nieuwenhuijse, L.C.J. (Louis) 1960   Smink, M. (Meinte) 1869 ½ - ½
  Steijn van, J.B.L. (Jefta) 1591   Stoker, J.C. (Joost) 1721 0 - 1
  Clercq le, M. (Maxim) 2041   Klein, J.A. (Hans) 1918 1 - 0
  Stange, S. (Sven) 2153   Wessels, C. (Kees) 1918 1 - 0
  Klepke, R.M. (Ricardo) 2286   Kuiper, W. (Willem) 1727 1 - 0
  Groen, J. (Jari) 1767   Griend van de, J. (Johan) 1766 1 - 0
  Burgerhoff, M.J. (Rinus) 1933   Stoker, M. (Martijn) 1646 ½ - ½
  Grochal, J. (Joey) 2295   Does van der, C.M. (Kees) 1685 1 - 0
  Gemiddelde Rating: 2003   Gemiddelde Rating: 1781 6-2

U heeft er bijna een half jaar op moeten wachten maar de website is weer geupdate! Dit ter ere van de simpele overwinning van Goes 1 op Sliedrecht 2. Natuurlijk was er een tijdje geen schaak door welbekende omstandigheden, maar goed vervolgens gingen heel veel mensen dan toch weer aan de slag. Heel veel andere mensen konden / wilden / mochten echter nog steeds niet spelen en degenen die wel speelden hebben helaas geen verslagen gemaakt van de gespeelde wedstrijden. YT was toch zeker van plan om een verslag te schrijven van de wedstrijd tegen Europoort maar als je zelf als een totale idioot in een toreneindspel met pluspion verliest van iemand die er in de opening niet erg veel had van gebakken dan is het wellicht beter om de droogte op de website nog iets langer te laten duren. Leest iemand dit uberhaupt nog of heeft iedereen het checken van de Goese SV site uit de routine verbannen omdat de site toch nooit geupdate werd? Enfin, nu dus wel. Inmiddels zijn we dus inderdaad bijna een half jaar verder en zit het roerige seizoen er alweer bijna op. Van de vooraf uitgesproken titelaspiraties is maar weinig terecht gekomen. Door alle personele problemen zagen we maar al te vaak NOG op de bordjes zeker bij het tweede team... Het summum van dit alles was natuurlijk de 'clash' tegen het sterke SG KiNG, de favoriet in de klasse. Ook ZIJ hadden allerlei personele problemen en zo werd het een heuse 5 tegen 5. Peter-Jan Rens zou er trots op geweest zijn. Die wedstrijd ging dus verloren al heb ik gehoord dat ie ook best gewonnen had kunnen worden. Zodoende was het klaar voor Goes 1 al staan we ondanks alles nog wel op de tweede plaats. Tegenstander Sliedrecht 2 is een laagvlieger en moet nog uitkijken om niet te degraderen in het vervolg. Voor deze match hadden wij andermaal personele problemen... Na het nodige gepuzzel en afzeggingen van invallers zagen we zo Sven, Jari en debutant Jefta terug in het team. Jari is inmiddels al 'verbannen' van het spelen in Goes 2 en min of meer speler van het eerste en Sven normaliter natuurlijk ook. Fijn dus dat Jari en Jefta konden spelen want Goes 2 was een rondje vrij. Maar goed ook want dat waren weer een hoop NOGs geworden. Gelukkig niet deze keer. De mannen van Sliedrecht waren ook compleet en zo konden iets na 1en de klokken aan in 2 klaslokaaltjes van de Tweemaster (er is een verbouwing gaande waardoor we nood gewongen moesten uitwijken naar de lokalen). Op papier waren wij groot favoriet en dat bleek ook wel gedurende de middag. Overigens presteerden de 16 schakers bijna nog iets unieks (??) maar Sven en Ricardo gooiden niets vermoedend roet in eten van dit potentieel grappig feit.

Add a comment