Rating
 
Rating
  Verhoeven, R. (Robin) 1916   Grochal, J. (Joey) 2332 ½ - ½
  Licht, R. (Ruud) 1758   Klepke, R.M. (Ricardo) 2297 0 - 1
  Beek van, A. (Ard) 1800   Clercq le, M. (Maxim) 2086 0 - 1
  Kools, J. (Jasper) 1790   Kaap van der, J. (Jos) 2180 0 - 1
  Plasmans, B.L.P.A. (Bart) 1815   Nieuwenhuijse, L.C.J. (Louis) 1969 0 - 1
  Lanen van, A. (Alex) 1802   Burgerhoff, M.J. (Rinus) 1922 1 - 0
  Langenberg, J. (Jan) 1786   Braak van de, J. (Joey) 1867 ½ - ½
  Vanlerberghe, E. (Eddy) 1724   Groen, J. (Jari) 1680 ½ - ½
  Gemiddelde Rating: 1799   Gemiddelde Rating: 2042 2½-5½

Op zaterdag 19 september mochten we EINDELIJK weer een serieuze partij spelen. Na een hoop ellende en (voor de meesten) enkel wat aanklooien online (tot de Europa Cup online aan toe voor sommigen..) mochten we eindelijk weer in de KNSB spelen. Dit jaar zijn wij stevig versterkt met de komst van Ricardo Klepke. Helaas zijn we ingedeeld bij KiNG een beetje jammer (dit was eigenlijk min of meer ons enige 'verzoek' 'niet bij KiNG want ja we horen inmiddels simpelweg thuis in de 2e klasse maar er promoveert er maar 1) Ziet die bijzonder zwakke klasse 3F waar Souburg zich, zoals altijd, weer in heeft weten te manoeuvreren er toch een heel stuk aanlokkelijker uit! Maar goed... We zitten dit jaar in Poule 'Brabant' niet 'Zuid-Holland'. Het is niet anders...Verder staat Sven dit jaar niet in de basis door (blije) persoonlijke omstandigheden. Hopelijk gaan we hem na de jaarwisseling nog wel terug zien... Het zal nodig zijn tegen de Tilburgers..

Van de keer moesten we niet naar Tilburg maar wel bijna: Voor de terugkeer achter de borden mochten we naar Goirle, onder de rook van Tilburg gelegen. Eigenlijk alleen bekend als birthplace of Ireen Wust... Bij mij dan toch. Ze hadden dus ook een schaakclub en ze zijn vorige keer gepromoveerd toen de competitie werd stil gelegd.. Op papier een veel zwakkere tegenstander en dus was het zaak om dik te winnen... Maar ja hoe zit het met de roest? De reis verliep in ieder geval voorspoedig. Hopelijk krijgt YT geen bon voor het te hard rijden want ja keer op keer zit je ongemerkt weer op 120 of meer.... Geen doen die waanzin. Maar ja... We geraakten veilig op bestemming. Auto Rinus ging op zoek naar de parkeergarage, Auto YT ging voor een parkeerplaats naast een bejaardentehuis (het was echt overal blauwe zone in deze plaats niet te doen..) Geen bon gehad dus dan is het goed... Na een gemoedelijke ontvangst van de promovendus konden we aan de slag in een mooie locatie / ruimte:

Add a comment

Dubbele overwinning

De rondes 7 en 8 van de online competitie waren duidelijk de beste voor het online-team van Goes. Twee overwinningen werden behaald, waardoor we van de 8e plaats klommen naar de 5e plaats. Met nog één ronde te gaan is dit een succesvolle competitie geweest, een alternatief voor de ‘Over the Board’-competitie, die uiteraard niet door kon gaan vanwege het coronavirus.

Add a comment

19 december 2020 stonden de eerste twee wedstrijden van de vervangende online competitie op het programma. Dit wordt gespeeld via chess.com en je speelt twee rondes per dag. Per ronde worden er twee partijen gespeeld per persoon. Een team bestaat uit 5 man.

Add a comment

Verslag is geschreven door Maxim le Clercq.

 

Afgelopen zaterdag vonden alweer de vijfde en zesde ronde plaats van de online KNSB competitie. Het liefst spelen we natuurlijk gauw weer echte partijen met tegenstander die we kunnen zien en stukken die we kunnen verzetten, maar tot die tijd is de schaaksport één van de weinige sporten die online kan doorgaan en dat is ook waard.
Als Goes zijn we één van de laagst geplaatste teams, dus mogen we elke ronde flink aan de bak.

Add a comment

Ja. Dit was het dan. De winst zat er geen enkel moment in. In de cruciale wedstrijd tegen Scheldeschaak konden we niet eens één winstpartij verkrijgen. Maar wel met bijna overal een ratingoverwicht... Om niet te degraderen, wat al bijna onmogelijk is, zullen we nog 3 of 4 van de komende 4 rondes moeten winnen. Tja...

Add a comment