In de derde ronde werd de IJsjes-score helaas niet gehaald. Na een helse strijd stond Goes met slechts een half puntje:

Luuk speelde pas zijn tweede lange partij. Tegen Elias Verhalle ging het niet helemaal goed. Concepten als 'voorbereiding' 'openingen voorbereiden' of zoiets als 'je chess.com even een weekje uitzetten zodat tegenstanders niet kunnen pluggen' kent Luuk nog niet. Tegen een 1954 is het dan toch wat lastiger dan tegen de Marokkaan in de eerste ronde. Er werd een ietwat inferieure lijn gespeeld tegen het Dame-Indisch en eigenlijk stond zwart vlot marginaal prettiger. Langzaam maar zeker werd dat meer en meer. Luuk probeerde ergens f3 om Kf2 te doen maar blijkbaar zat daar een lekje in. Dat kostte een pion. Er werd een tweede pion gegeven voor rommelkansen maar daar kwam niets meer van terecht waarmee de eerste nederlaag dus een feit was.

Jari had ook maar weinig succes. Tegen Yves Suremont (1900) leek het mij toch wel goed te gaan met zwart. Een fijne opstelling met Paard op e5 en Loper op e6. Dat dacht Jari dus ook maar het viel vies tegen. WIt kreeg sterke paarden op f5 en d5 met vervelend initiatief. Weliswaar won zwart nog een pion maar om mat af te wenden kwam een paard helemaal op h8 uit. Tja. Dat bleek al met al genoeg voor de opponent om te winnen.

Ook geen succes voor YT die op remise bleef steken tegen Pieter Steen (2023). Vorig jaar gingen mijn meeste voorbereidingen dramatisch en ook nu was het op zet 2 alweer mis. De Nimzo potjes in de base waren gedateerd. Na het nodige denken ging zwart voor een Dame-Indier en tegen het eigen a3 Petrosian systeem werd La6 gekozen ipv mijn gebruikelijkere Lb7. Dat bleek de opponent duidelijk veel beter te kennen dan ik. Uw verslaggever voelde zich alles behalve comfortabel maar bleek toch heel lang de theorie en logische plannen te volgen. Toen zwart een mooie cemento opstelling met f6/e5/d6/c5 en Pf7 in kon nemen plus spel over de b-lijn leek alles wel goed te komen. De opponent werd in deze fase dan ook outplayed. Helaas sloeg toen de gretige / gehaaste YT toe en vergeep ik me aan een pionnetje. De lichtveldige lopers afruilen was veel logischer simpeler en planmatiger geweest. True met de computerzet Kf8!! had ik groot voordeel gehad dus technisch gezien was het goed wat ik deed maar wie doet dat nou? Na het menselijke Tb6? nam wit het initiatief over en plots zat mijn loper nog in de knel. In tijdnood gooide wit er een zooi krachtzetten uit en stond opeens min of meer gewonnen. Wel maar een minuut op de klok. Een slim remiseaanbod van uw verslaggever werd daarop geaccepteerd. De slotstelling is inderdaad +1,5 ofzo. Tja had beter gekund duidelijk maar ook slechter kunnen aflopen. Nog niets verloren op zich behalve een zooi ratingpunten.

Gelukkig konden de gen-zers (xers?) op de terugweg nog kennis maken met de introtune van 'Ovide en zijn vriendjes' hoe we daar nu weer op zijn gekomen. Blijkbaar kent men alle legendarische tekenfilmpjes voor millenials niet meer. Maar om de een of andere reden wel Peter Post die YT zelf amper kent omdat dat net voor mijn tijd was...

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=3

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=20

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=102

https://view.livechesscloud.com/#ada928d9-9e61-480a-8b38-fed692f2b450