Het vernieuwde Goes A is het seizoen in de avondcompetitie uitstekend begonnen. In de tweede speelronde (in ronde 1 waren we vrij) werd kampioen Denk en Zet A met 3,5-0,5 verslagen. Daar viel maar weinig op af te dingen.

(TABEL komt misschien nog)

Luuk was als eerste klaar. Aan 4 versloeg hij Rick van de Breevaart hardhandig. Na de ontwikkelingsfase kwam het centrum van Rick in de problemen. Tactisch ging het al heel snel mis. Luuk kon inslaan op g7 en de zwarte koning op e7 zat dik in de problemen. Na iets als Lg5+ Kd7 Td1+ Kc7 Lf4+ moest de koning naar de onderste rij en kon de witte dame Th8 opeten. Dacht dat Luuk hiervoor een stuk had geofferd maar niets was minder waar. Zijn loper stond ook nog op f1. De witte koning op e1 hoefde niet eens geevacueerd te worden. 1-0.

YT won met zwart eens een keer van Rick van der Pluijm. Na de opening zag het er zo eigenlijk niet uit want wit had een fijn plusje en zwart zat vooral te denken hoe te equaliseren. Het was ten allen tijde wel speelbaar in ieder geval. Rick sloeg echter op c4 hiermee mijn dode loper op b7 activerend. De dames werden 'geruild' (Txd7 en cxb3) waarna het resterende eindspel allemaal zeros is volgens Stokvis. Rick ging voor een TL TL eindspel met ongelijke lopers en ja dat is remise. Toch wat onplezierig echter mede door de push(es) f5 en g5 waardoor de loper op e3 gedestabliseerd werd. g3? was zondermeer een fout omdat Lf3 nu kwam en de koning in de box kwam. Dat het allemaal gelijk is volgens de engine zal wel. Rick dacht lang na en dan komen onherroepelijk de fouten. De h-lijn ging open en zo ging het via d7-h7-h1-d1 mat. Een paar zetten voor het eind met weinig tijd kon wit nog Lb4! spelen waarna de koning naar c3 kan ontsnappen. Een remise-eindspel 3 v 2 zou resteren aldus de engine. Dat had ik natuurlijk nog lang kunnen proberen maar toch. Nu werd het een fraai matbeeld met de Kg4-Lf3-f4-Td1 vs f2-Ke3. 

Renzo won ook al hardhandig tegen Dig de Graaf. De opponent ging in de scherpe opening al heel snel in de fout 6.Lb5? is eigenlijk al een verliezende fout... Renzo bleef een paar pionnen voor met de witte koning in het midden. De pluspionnen van Renzo stonden wel allebei op de c-lijn (3 dus) maar ja. Dames waren eraf maar de witte koning op f3 bleef in een lastig pakket zitten in het TTL v TTP eindspel. Tot overmaat van ramp voor de Denk en Zetter liet Dig ook nog zijn paard opsluiten op b4 en dat was dat. Een goede overwinning dus voor Renzo.

Louis tot slot speelde remise tegen Joost van Eenennaam. Een rustige partij werd toch interessant toen Louis ergens zijn stereotype g4 speelde met zijn koning al gerokeerd. Er waren al wel genoeg aanvallers geruild om het niet heel spannend te late zijn. De g-pion werd geruild tegen f5 en de witte lopers hielden de koning op g1 gewoon veilig. Louis had op zijn beurt ook maar weinig in het centrum. Bij het eind van de partij zat YT te analyseren dus dat heb ik even gemist. De match was toen toch al beslist maar Louis voegde nog maar een halfje aan het totaal. Zo wonnen we dus met een eclatante 3,5-0,5. Een mooie start van het seizoen dus.