Een iets duidelijker titel van de keer. Dan weet u gelijk wat er gebeurd is... ChatGPT heeft niets met dit verslag te maken. Jari is immers NKJ voorronde aan het spelen en die komt altijd aanzetten met deze onzin ;)

Middelburg kwam in ieder geval aanzetten met een team vol invallers waardoor het niveauverschil nog groter was dan verwacht. JoeyB viel in voor Jari.

Uw verslaggever was als eerste klaar tegen Sjaak Steijn. Die beging een serie kleine onnauwkeurigheden en kwam daardoor zeer beroerd te staan. Zwart kon op een gegeven moment e5-e4-e3 doen en na f3 Pf2 spelen... Wit kon amper meer spelen hierdoor en gaf de kwaliteit maar dit bood geen soulaas.

Rinus speelde tegen Jeroen Frijhoff. Hij won al vlot een pion. Blijkbaar liet Jeroen op het eind zijn dame nog insluiten ook.

Maarten Westerweele was er ook weer eens bij. In een Franse partij had Louis vlot het betere van het spel ondanks het agressieve g5 van zwart. Verder mist Maarten ook een hoop energie tegenwoordig waardoor het ook op de klok geen pretje was. Al met al meer dan genoeg voor Louis om te winnen.

JoeyB was het langst bezig tegen Annelies Grijsbach. Met zwart had hij vlot een betere stelling. Uiteindelijk werd ook op dit bord de kwaliteit gewonnen en vielen de zwarte zware stukken binnen rond de witte koning.

Zodoende dus een maximum zege. HWP A kwam tegen Goes B met slechts 3 spelers en kwam verdraaid goed weg. Jefta hield Gert van Rij op remise. Hans stond verloren tegen Marnix van der Zalm maar had in wederzijdse tijdnood zomaar op slag kunnen winnen na een blunder van de HWP-er. Hans zag het niet en HWP kwam met de schrik vrij.