Uw verslaggever heeft de Zeeuwse Titel Snelschaken geprolongeerd... Er was immers 2 jaar geen toernooi geweest door bekende omstandigheden en in 2019 werd Ikonnikov op tiebreak geklopt... Dit jaar zagen we het niet onaardige aantal van 22 deelnemers met ook een aantal niet Zeeuwen aan de start. Voor Goes waren er 3 deelnemers. YT dus, Jari en nieuw lid Ruben die nog niet zo lang (op een club) schaakt. 

Ik heb natuurlijk best lang als een totale idioot gespeeld maar na 2 overwinningen lijkt de weg naar boven weer een klein beetje ingezet. Dit werd voortgezet bij dit snelschaaktoernooi al is dit natuurlijk een andere 'discipline'. Snelschaken ging mij eigenlijk altijd wel goed af de laatste jaren immers dat is wat er voornamelijk gespeeld werd. Dat bleek ook dit toernooi want YT was bijna het gehele toernooi in controle. Dat mag natuurlijk ook wel gezien het niveau verschil op papier. In ronde 2 moest Jari er al aan geloven. Vervolgens ging in ronde 4 Robin Bosters er redelijk solide af. De enige kink in de kabel bleek de nederlaag tegen Jeroen in ronde 5. Ook daar volledig de control met een gezonde pion voor. Ergens dan toch dat kwijt geraakt en plots was er een paardvorkje wat een kwaliteit kostte. Dat heb je met snelschaken. Tegenspel vinden kostte dan weer veel tijd. Dit lukte nog wel maar was allemaal niet voldoende. De enige nederlaag dus. De volgende ronde won Robin van Jeroen en zo was het driehoekje compleet.

Geen fouten maken tegen de mindere goden was dan verder het devies. Dat had Jeroen ergens in ronde 2 al gedaan met een halfje tegen ene meneer Jose Alonso meen ik. De heer sprak (uiteraard) Duits. Robin kwam later ook uitermate goed weg tegen deze man, een totaal verloren stelling werd nog gewonnen. Even later overkwam YT hetzelfde. De Duitstalige meneer speelde met wit vol maar dan ook vol op remise. In een toreneindspel deed YT het niet handig en stond plots verloren... Gelukkig maakte de man ook hier er een potje van en dus kon een torenoffer voor de witte vrijpion en twee verbonden vrijpionnen tegen de zwarte toren nog winnen toen de man het niet handig deed. In het verdere toernooi kwam uw verslaggever totaal niet meer in de problemen alle partijen werden simpel gewonnen. De paringen op het eind werden ook wel heel makkelijk. 2 Souburgse jeugdspelers gaven bijvoorbeeld na respectievelijk 4 en 6 zetten al een stuk weg zonder nadenken. Daar moeten ze dus nog even beter trainen... 

Robin ging dus nog wel in de fout hij verloor van Guy Henckes en zo was het toernooi gespeeld. Zie dat Robin ergens nog een punt heeft kwijt gespeeld is tegen Albert maar her was eigenlijk al gespeeld. Ook Jeroen verloor her en der nog punten. Wel werden de Souburgers 2 en 3. Jari moest het doen met een gedeelde 4e plaats met 10,5 uit 15. Na de kansloze nederlaag tegen YT had hij tegen Robin wel hele goede kansen. Een stelling met toren voor werd helaas nog verloren... Tegen de top 3 werd dus verloren, tegen de mindere goden werden de meeste punten wel geraapt. Bont maakte Jari het nog wel tegen Carl Schoor maar die zag toren en stukwinst over het hoofd en verloor nog. Paardvorkjes... Even later trapte Jari ook tegen Guy in een paardvork. Die zag het wel en dus verloor Jari die partij dus wel.... Toch geen onaardig resultaat voor Mister Timetrouble. Menig partij werd 'Fanspastisch' gespeeld.

Ruben is dus nieuw maar deed het verre van onaardig. Weliswaar betekende zijn 3 uit 15 een laatste plaats maar Zeeuwse Chess Legend Alex Jonkheer moest er toch maar mooi aan geloven tegen de 'beginner'. 

Zodoende dus fijn dat er weer een Zeeuws Kampioenschap OTB gespeeld kon worden. Gelukkig voor YT met een vertrouwde winnaar!