Elk seizoen wordt bij de jeugd afgesloten met een toernooi met gekke schaakvarianten. Ook dit jaar werd dit toernooi weer gehouden. Het is elke ronde weer een verrassing wat de spelregels zijn. 

De eerste ronde werd weggeefschaak gespeeld, misschien wel de meest bekende alternatieve schaakvariant. Enkele uitslagen uit deze ronde: Siebe wist Norah te verslaan en Joris won van Methasit. 

Het optelschaak van ronde twee is al iets minder bekend. De eerste speler doet 1 zet, de andere mag er daarna 2 doen. Dit blijft oplopen tot iemand schaak gezet wordt, die speler mag dan vervolgens maar 1 zet doen. Deze variant was duidelijk niet aan Jari besteed, hij ging onderuit tegen Stijn. Merijn en Niels speelden de enige remise met deze explosieve versie van schaken.

Of de schaakvariant uit de derde ronde ook een officiele naam heeft durf ik niet te zeggen. Maar bij mensen die al langere tijd bij Goes spelen is hij wel bekend: De koning is een normaal stuk, je moet hier juist de paarden opjagen! Als je ze beide hebt geslagen / gevangen dan heb je gewonnen. Jefta wist op 100% te blijven door Noel te verslaan. Tygo en Lars herhaalden zetten en deelden de punten. 

Ook bij het spelletje uit de vierde ronde was het goed oppassen: charge schaak! Beide spelers mochten alleen naar voren en opzij met hun stukken. Alles of niets, terugtrekken is geen optie! Bij verschillende borden kwam er een zielige loper in de hoek aan de overkant, dit stuk kon helemaal niets meer. Na deze ronde waren alleen Dennis en Jefta nog ongeslagen met 4 uit 4. 

De laatste ronde moest de beslissing brengen: Dennis en Jefta vochten in een onderling duel uit wie dé 'Gek' van dit seizoen zou worden. Dit keer slechts een subtiele wijziging in de regels van het schaakspel: pionnen mochten schuin lopen en recht slaan, precies andersom als normaal! Jari had zicht- en hoorbaar moeite met deze nieuwe spelregels en dolf het onderspit tegen Niels van Sighem. Jefta versloeg Dennis en won het toernooi! Dennis werd knap tweede en Niels van Sighem pakte de derde plek.