Ook in de 7e ronde van het HZ Toernooi werd weer geschaakt:

Allereerst het beste nieuws... Tygo wist zijn eerste partij te winnen! Gelukkig kwam de partij nu niet uit in een pionneneindspel ;) Tegen een 1200 speler was hij de hele partij de bovenliggende partij. Blijkbaar heeft hij ergens een pion geblunderd maar toen ik kwam kijken stond hij er al eentje voor. Geen al te rare dingen dit keer en het punt kwam binnen!

David wist zich gelukkig ook een beetje te herpakken na zijn heeeele lange rokade. Tegen een 1420 werd dit keer wel 'gewoon' gewonnen.

Broer Niels speelde ook al tegen de Israelier die heel Goes lijkt te krijgen. Ze gingen heel lang door in een dubbel loper eindspel maar het bleef toch gewoon remise.

Na zijn overwinning van gisteren ging het nu een heel stuk minder voor Noel tegen Middelburger Aart Kogeler. Noel blunderde ergens een pion in de opening maar kreeg er in een open stelling wel actief spel voor met zijn loperpaar. Ergens had hij g4-g5 moeten doen voor zijn koning aldus Stockfish. Dat deed hij echter niet waarna de ervaring en pion van zwart toch de doorslag gaven.

Het resultaat van YT was ook niet om over naar huis te schrijven. Na de dag tevoren remise gespeeld te hebben tegen de Nederlands jeugdkampioen t/m 14 werd het nu remise tegen de nr 2 Mees van Batenburg. Had andermaal goed voorbereid ondanks de gebrekkige informatie. Zwart ging eigenlijk al redelijk vlot in de fout maar goed in mijn voorbereiding zat nog de zet b3. Dat dat na Tb8 was en niet na Lb7? was ik natuurlijk vergeten, je moet ook zoveel lijnen bekijken. Aan het bekijken van 'logische fouten' was ik niet aan toe gekomen. Lh3 had wit groot voordeel gegeven. b3 was ook niet verkeerd overigens maar goed... Zwart speelde heel actief en dynamisch. Wit zat er niet helemaal lekker in en miste een paar kansen. Volgens Stockfish (en dat had ik ook wel door natuurlijk) moet wit gewoon dik beter staan.. Wit had 'gewoon' pion c4 van het bord moeten tikken en liet toe dat het ding een gedekte vrijpion op c3 werd. Nu was het al weinig meer voor wit aldus de engine dus wellicht was het wel zo verstandig dat uw verslaggever voor een eeuwig schaak variant ging in plaats van alles of niets te spelen... 

Elders meer succes. Zo wist Hans te winnen van zijn tegenstander. Dat was eigenlijk maar geluk aldus Hans. Veel van zijn stukken kwamen een beetje op de onderste rijt te staan. Verder gaf hij ook nog zomaar pion f7 weg. Als wit de dames had geruild was het heel lastig geworden maar wit hield ze op het bord en nu kon Hans counteren en uiteindelijk zowaar nog winnen ook.

JoeyB is bezig aan het ultieme jojotoernooi en won nu dus weer van een lagere. Heb er maar weinig van gezien deze keer.

Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de partij van Jari tegen Krasenkova. De vrouw van zoals u wel kunt raden. De opening was eigenlijk ietwat van een ramp maar met 2 pionnen meer trok Jari ten aanval en raakte de witspeelster dusdanig in de war dat Jari fraai mat mocht geven. Hier het partijtje met analyses van Jari:

https://share.chessbase.com/SharedGames/share/?p=ymTfNOyi0CwUYMuEzQqdCpq5h/2bzuBBG+KEhpPpljnzYiAPcI8t8B8Y1HbvYPa+

De spelerskaarten:

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p020.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p083.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p100.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p121.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p134.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p148.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p226.html

https://www.hztoernooi.nl/deelnemers/SMWSite/players/p230.html