Het jaarlijkse open in Brasschaat is terug en nu is er gelukkig wel een werkende website voor rondeverslagen. Evenals vorig jaar doen er 3 Goesenaren mee. Ditmaal zijn dat YT, Jari en nieuw lid Luuk. Op papier is uw verslaggever andermaal een van de favorieten maar de eindzege in de Belgische plaats kwam er nog nooit. Jari zal het in 6 ronden moeten gaan doen en ook Luuk zal 2 ronden verstek moeten laten gaan. Alle Goese spelers waren echter wel present voor ronde 1:

Bij Luuk ging het zondermeer het beste. Tegen Mohamed Mechkor (1795) was het binnen notime klaar. Elders waren ook veel partijen klaar maar doorgaans werden die gewonnen door de hoger geraten... Luuk heeft er nog geen en maakte gehakt van de tegenstander. De voor Belgie uitkomende Mohamed speelde veel te snel, ironisch want het was de eerste echt lange partij voor Luuk, en was in het vroege middenspel blijkbaar al een pion kwijt met wit. Toen YT eens kwam kijken, we spelen dit jaar niet in de gymzaal maar in de normale interclubzalen en Luuk speelde beneden wij boven, stond de zwartspeler al een kwaliteit en 2 pionnen voor in een eindspel. Tja. Een goede eerste partij dus! Daarop mocht gewacht worden.

Jari 'JG' had het een heel stuk lastiger met Bart van Eetveelde (1701). Geen idee of het familie was van Wart... Jari leek toch het betere van het spel te hebben met zwart met een invasie op de c-lijn. Blijkbaar ergens het toch niet optimaal genoeg en er bleef gewoonweg te weinig over om in te winnen in een gelijk lopereindspel. Een valse start.

Uw verslaggever had ook al zwart. Tegen Ronny Liekens (1772) ging het voor geen meter. In het vroege middenspel bakte YT er werkelijk niets van en deed meerdere malen gewoon hele matige zetten. Wit kwam heerlijk te staan en had inderdaad gewoon een dikke +1 stelling te pakken... Nooit ergens verloren gestaan maar goed. Daarop ging de witspeler toch te veel voor remise en liet dameruil toe. Plots waren er kansen in een TTP TTP eindspel. Zwart 'vergat' meerdere malen zelf h4 te spelen zodat wit gewoon h3 had kunnen doen. Dan was ik er normaliter nooit meer doorgekomen. Gelukkig deed wit dit niet en ging  de h-lijn open. Dat lijkt mij (en Stockfish) al bijna winnend. In plaats daarvan gaf de witspeler zo maar 2x een pion weg die ik gewoon mocht pakken zonder combinatie of iets. Ja dan wordt het makkelijk. De tegenstander gaf aan veel beter te schaken dan zijn rating maar helaas maakt hij zo eens op de 3 partijen enorme blunders zo zei hij. Dat bleek nu ook. Ondanks een zeer matige partij dus wel gewoon een overwinning.

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=3

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=20

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=102