Bij de een na laatste poging is het dan toch gelukt! De 3 spelers van Goes hebben 100% gehaald in Brasschaat!

Luuk speelde tegen ene Patrick Broekmans (1795) die wel wat herinneringen opriep aan Michael Wise met zijn uiterlijk... en dus ook Mikhail Tal. Zijn spel was in ieder geval een stuk minder dan Tal en eigenlijk ook minder dan dat van de Zeeuws Kampioen van 1991... Luuk stond overweldigend en wist een goed TP TL eindspel te bereiken waarin de nodige zwarte pionnen sneuvelden en het punt dus makkelijk binnenkwam. Frappant bij deze partij was nog dat Jari veelvuldig kwam kijken en zoiets te horen kreeg van 'kan ge niet ergens anders gaan staan' van Luuk's tegenstander. Het mocht echter gewoon...

Jari had alle tijd want hij won eveneens overtuigend. Tegen Ben Boeckx (1782) , vooral niet te verwarren met Benn in Books AKA Ben Flore, ging het ook al soepel. Tegen zo een c4 Siciliaan had Jari vlot druk op de g1-a7 diagonaal. De witte stukken stonden er armoedig bij. Dat leverde de zwartspeler een stuk en dus een punt op. Ben ging lang door, evenals Patrick, en dus konden Jari en Luuk veel bij elkaar gaan kijken. Ook hier een punt.

Uw verslaggever zat boven dus dan is het wat lastiger. Tegen Philip Vanparys (2100) ging mijn mislukte voorbereiding door. Ditmaal reeds op zet 2. Ik ging daarop voor een Slav wat een ruilslav werd en daarin had zwart eigenlijk nooit veel problemen ondanks het witte idee h4-h5. Na een afwikkeling beging zwart de fout d5? en nam zwart de controle over. Daarna vanaf zet 20 0-0 ofzo bleek mijn spel vrijwel perfect aldus Stockfish. Het punt kwam dan ook overtuigend binnen met 2 Lopers tegen een Toren. Gelukkig zijn YT en JG nog informeel 'gemetaldetectored' en werd er niets gedetecteerd! 

https://share.chessbase.com/SharedGames/share/?p=mnMLtBNx00Xe6WRjl4cGy2yuIwoWCequ0IWzwqbncIlf4CecBiKv22rTS0R+/YUXOrBDAA26z6l7atxUGAswfA==

Hier nog mijn spelletje deze keer. Nog wel het aanzien waard dus!

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=3

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=20

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=102

Na afloop werd de overwinning nog gevierd in de snackbar. Dat YT niet heel fotogeniek is is al langer bekend maar hier had ik m'n mond vol denk ik.