Ook de 6e ronde is goed verlopen voor Goes. Weliswaar geen drie uit drie maar toch wel 2,5 uit 3. (3 uit 3! wordt door wiskundigen als 3 uit 6 gelezen blijkbaar)

Jari speelde alweer zijn laatste partij. Hij gaat familieweekend vieren. Tegen ene Van den Elsacker ging het soepel. Het werd geen Najdorf maar het Scandinavisch. Jari kreeg een fijne stelling met loperpaar. Langzaam voordeeltje uitbouwen, profiteren van een foutje punt binnenhalen zo beschreef  hij het zelf. En daarmee eindigt hij dus op 4 uit 6 en -28 met k40. Goed hersteld nog wel.

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=20

Luuk speelde remise tegen een jeugdtalent Wolf Naessens. Die is wel gewoon ouder dan Luuk inmiddels. De opponent viel vooral op door zijn langzame spel. Volgens mij stond Luuk wel een uur voor op de klok op een gegeven moment. Wit had de hele partij de betere kansen maar echt doorslaand voordeel was het ook niet. Uiteindelijk werd het dus remise. Geen slecht resultaat.

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=102

Uw verslaggever versloeg de ervaren FM Sadkowsky. Zo staat ie in Chessbase ieder geval. Lang geleden was het ooit eens remise geworden meen ik tegen deze tegenstander. Nu werd het een Grunfeld. Totaal niet verwacht, laatste partijen uit de base waren van 2019 en ik was niet op de hoogte van enkele partijen uit Belgie, Ging eens voor de Ld2 variant met een agressief plan snel h4-h5. Shirov (niet geheel verrassend) had het ook al eens zo gespeeld. Wit kreeg verrassend snel winnend voordeel al vond YT natuurlijk niet enkele fraaie computerwinsten. Wel hield ik vrijwel de gehele partij het voordeel vast en wist af te wikkelen naar een gewonnen paardeindspel dat met behulp van een mogelijke zetdwang ook gewonnen werd. Zo komt YT ondertussen toch wel op 5,5 uit 6 gedeeld aan de leiding.

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=3

De partij:

https://share.chessbase.com/SharedGames/share/?p=PuHfHc83c6MfzlIONBUuJlqqvWMuylvt8GvgjHAYLgtJREwRPY2rj+uksLDDf5Pdy4N2bAWl/azNcAjYTV1mDg==