Na 7 rondes zitten er nog 2 Goesenaren in het toernooi! Jari is immers gestopt omdat hij andere verplichtingen heeft dit weekend. Dat wist hij van tevoren maar hij wilde toch nog een toernooi spelen. Ook de Chinese WGM is weg, zij  gaat een toernooi in Spanje spelen! Weer een concurrent minder dus... Dit doet YT denken aan niet schakers die om de een of andere reden altijd denken dat schaaktoernooien gebruik maken van een knock-outformule en je na 1 potje al wel klaar zou kunnen zijn!? Alsof je daarvoor helemaal uit Singapore of China naar Europa komt! Tja...

Luuk verloor helaas van Constantijn Beukema de 4e beste Beukema volgens mij (na IM Stefan FM Jasper en vader Henk-Jan). De opponent bleek weer irritant bezig want hij speelde exact die variant van de --- piep opening die Luuk speelt --- die hij niet zo goed kende.. Luuk had het nog even willen bekijken maar had geen zin. Zo kan het gaan... Toch kreeg zwart nog een interessante stelling met TT7 vs TTL4. De loper leek aan banden gelegd door de phalanx d4-a7. Wederzijdse kansen leek me. Was dus een beetje verbaasd dat Luuk snel daarna verloren had... Blijkbaar moest hij d4-d3 opspelen en kon hij zelfs promoveren maar wit had alles gezien en won met een aftrekschaakje de dame terug. Toen had Luuk nog maar 1 pion over voor het stuk. Helaas.

Uw verslaggever speelde aan bord 1 tegen FM Tim Grutter. We hadden op de NK Lightning nog een bizarre partij gespeeld die ik gewonnen had. Op Chess.com bleek de score 0-3 voor Tim te zijn. Allemaal met wit voor mij in het Konings-Indisch. Andermaal haalde ik mijn nieuwe variant van stal en uiteraard kende de FM het wel gewoon. YT had natuurlijk uitgebreid zitten pluggen maar je moet ook zoveel bekijken... Wel kreeg YT (zoals ik me voor de partij afvroeg tegen Luuk) het voor elkaar om weer boven de 1:30 te komen van de 1:24 (we stonden dus nog even in de file lekker hoor). Ja en dan heb je zoveel dingen bekeken en is het gewoon lastig alles precies te weten. In ieder geval moet wit in plaats van Txg3 Ph5! doen met enig voordeel. Dat deed ik dus niet... Dit soort scherpe stellingen zitten in de categorie dat 1 fout van beide kanten al fataal kan zijn. De tweede mindere was dat ook bijna al... Pe6! moest ipv Lf3 voor degenen die de partij naspelen. In het vervolg stond Tim gewoon gewonnen en leek het lastig te worden. Gelukkig ging de witspeler niet zomaar liggen en bleef goed verdedigen. Zwart deed ook een paar keer niet de beste en zo kwam er een houdbaar ongelijk TL eindspel op het bord met minuspion. Dankzij de remise blijven we zo samen aan kop met 6 uit 7. Nog 2 beslissende rondes te gaan.

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=1&rd=7&turdet=YES

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=3

https://chess-results.com/tnr982176.aspx?lan=17&art=9&fed=NED&turdet=YES&snr=102