Uw verslaggever is als 2e geeindigd bij het Internationale Open van Brasschaat. Dat was al met al toch geen onaardig resultaat.

Allereerst nog even naar Luuk die zijn toernooi in de 8e ronde heel aardig beeindigde met een mooie overwinning op Ruud Goverde (1817). Luuk mocht dus weer tegen een 'oudere' en ja Luuk had ook al geconcludeerd dat jonge mensen met ongeveer dezelfde rating 100en punten sterker zijn...Luuk had al vlot een aardige stelling met een groot centrum. Zwart probeerde nog tegenspel met Ph5-f4 maar deed dat niet even handig blijkbaar en zo won Luuk ook nog een pion. Een goede overwinning tot besluit. Zo scoorde Luuk een TPR van 1924. Niet slecht voor een eerste schaaktoernooi uberhaupt met 'lang tempo'. Helaas verloor hij nog wel een jeugd/ratingprijs want daarvoor moest je 8 van de 9 ronden mee doen en Luuk miste de 2 partijen op zondag...

Uw verslaggever stond bij ingang van het slotweekend nog gelijk met Tim Grutter maar moest die toch laten gaan dankzij een remise tegen Robin Butzen (2109) met zwart. Die was nog even 82 puntjes omhoog gegaan op de augustus lijst dankzij 2 Belgische Zomertoernooien. En dat zonder K40 want alweer boven de 20... Nog wel een jonge speler en ja... die zijn gewoon beter dat is gewoon zo. Mijn opponent gaf me nog wel een compliment want hij zei zoiets van 'jij speelt alles tegen 1.d4 lastig  tegen voor te bereiden'. Kijk dat is fijn. Deze keer koos ik geweigerd damegambiet met snel c5. Ondermeer uit de Wk-match Carlsen - Caruana. Wit koos een variant met de dames op het bord. Zwart had beter Tfc8 kunnen doen (zoals Paul van der Sterren tegen Tony Miles in 1984...) dan Lf6 want dan is er geen Pd4 immers... Toch kreeg zwart een aardige stelling met vrijpion op a5. Dat had op een zetherhaling moeten uitdraaien of iets.. We dachten allebei dat ik beter stond maar het viel tegen... Een foutje en plots stond wit totaal gewonnen. Gelukkig was wit content met pionwinst en miste de instant win Lxd5! Dat zag ik natuurlijk onmiddellijk na Tc8... Een gelukje... Nog een slecht eindspel maar dat hield YT nog eenvoudig remise.

Grutter won en daarmee was de (ongedeelde) eerste plaats gevlogen. YT ging er gemakshalve van uit dat de FM van de Indier Patil ging winnen en dus was een remise met zwart tegen de tweede geplaatste Bulgaar FM Tomov (2267) gewoon een ok resultaat. Dan zou ik in ieder geval gedeeld tweede zijn. Uw verslaggever ging met de instelling dat remise geen ramp was de partij in. De opponent speelde ook een hele hoop verschillende dingen maar de London dat stond nog niet in mijn base. Bovendien speel ik die opening altijd zonder ...d5 en ja ik has 2...d5 gedaan. Zwart koos voor een hele solide opstelling. Dat stond maar ja wit staat wel een tikje beter natuurlijk. Vervolgens pielde wit wat rond op de damevleugel en deed een paar ongelukkige zetten. Zwart had een oersimpel plan ...c5 ja dat kon uw verslaggever nog wel aan. Binnen een paar zetten donderde de witte stelling in elkaar en kon de Bulgaar gewoon opgeven. Een meevaller.

Grutter won inderdaad waardoor het slechts een ongedeeld tweede plaats werd. Toch geen slecht resultaat. Zondermeer het beste toernooi sinds de duistere tijd. Sowieso het eerste  toernooi waar YT een plusscore wist te noteren (+24,2 TPR 2345 is heel solid). Ongeslagen 6 gewonnen 3 halfjes. Slechts 2x gespeeld tegen mensen die een 2 als eerste cijfer in het geboortejaar hadden (en uberhaupt jonger waren dan YT) en ja... dat helpt wel hoor. 

Ow ja bij de prijsuitreiking werd Joey per abuis nog Joel genoemd! Die kan ook nog mee in de lijst! Doorgaans zijn ze in Oostkapelle toch wat creatiever! Natuurlijk was YT in Montenegro ook al eens Joel genoemd maar we tellen hem!