Ik was vergeten iemand te verzoeken een verslag te maken. Daar wil ik nu ook niet meer mee aankomen, dus probeer ik het zelf maar. Het zal de enige keer zijn dit seizoen, want Goes B en Goes C hebben in de rest van het seizoen een alternerende indeling. De tweede en derde klasse zijn nu samengevoegd. Langzaamaan spelen er steeds minder teams in de avondcompetitie. Nu zijn er negen teams in de beide resterende klassen. Goes C streed vorig seizoen lang mee om het kampioenschap, maar door verlies in de laatste twee ronden werd men uiteindelijk vierde. Zeker verdienstelijk gelet op het seizoen ervoor toen pas door winst in een bloedstollend eindspel in de laatste partij van het seizoen degradatie werd ontlopen. Goes C bestaat uit een basisteam van zes spelers. En dat is maar goed ook, want de nieuwe basisspelers David en Niels waren gelijk nodig bij Goes B. Ook Rob is dit seizoen weer basisspeler. Mark, Tygo en Dennis waren vorig seizoen al basisspeler. Tegenstander De Zwarte Dame C komt uit de derde klasse en dat zorgde toch voor hooggespannen verwachtingen in deze thuiswedstrijd. 

De uitslagen: 

Goes C 

Rating 

De Zwarte Dame C 

Rating 

Ronde 1 

Jefta van Steijn 

1843 

Rinus den Hollander 

1722 

½ - ½  

Rob Dekker 

1786 

Marius Leendertse 

1585 

½ - ½  

Tygo Timmerman 

1674 

Wouter van der Ploeg 

 

0 - 1 

Dennis Jansen 

 

Dies Lokerse 

 

1 - 0 

Gemiddelde rating: 

1768 

Gemiddelde rating: 

1654 

2 - 2 

Mark moest zich helaas nog afmelden, maar gelukkig hadden we een goede vervanger in Jefta. Hij speelde tegen een andere invaller, de taaie Rinus den Hollander.  

Na mijn eerste ronde na de openingsfase hadden Jefta en Rob nog geen duidelijk voordeel weten te bereiken. En Tygo en Dennis hadden al lastige stellingen.  

Toch was het begin heel voortvarend. Dennis wist naar eigen zeggen volledig onverdiend te winnen. Tygo stond inmiddels al meerdere pionnen achter, waarna de partij volgens verwachting verloren ging en de stand weer gelijk werd getrokken. Vervolgens hoorde ik op de eerste twee borden remise aanbiedingen van de De Zwarte Dame spelers. Blijkbaar was er ook in de rest van beide partijen geen duidelijk voordeel behaald. In beide gevallen werd het aanbod geaccepteerd.  

Hiermee eindigde de wedstrijd in een gelijk spel. De hooggespannen verwachtingen waren dus niet uitgekomen. Volgende keer beter, dan tegen De Zwarte Dame A. Nu met iets minder hoge verwachtingen.