Meer dan veertig kinderen waren vandaag naar het Omnium gekomen voor het Goese ZwemSchaak toernooi. Een leuke dag waarbij niet alleen geschaakt werd, maar ook (je raadt het al) gezwommen kon worden!

We speelden in drie groepen, hieronder zijn per groep de eindstanden te vinden:

ABC:

In deze groep speelden twee verschillende leeftijdscategorieën. Jefta de titel te pakken in de AB groep. Op 1 remise na (tegen Brandon) wist hij al zijn partijen te winnen. Brandon werd tweede, Daniël eindigde als derde.

Bij de C's zat het heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk mocht Giovanni de beker voor de eerste plek op komen halen. Äaron werd tweede en Niels van Sighem belande op het erepodium op plek 3.

D:

Konstatin verloor in de eerste ronde, maar daarna was hij goed wakker en won hij acht(!) partijen op rij. Hiermee bleef hij een half puntje voor op de nummer twee, Amir. Damian werd derde.

EFGH:

In deze groep speelden maar liefst drie leeftijdscategorieën: E, F en GH.

In de E categorie waren er twee spelers die er uit sprongen: Puck en Siebe. Hun onderlinge wedstrijd in ronde 4 bepaalde uiteindelijk de toernooiwinnaar: Puck versloeg Siebe en won het toernooi met 9 uit 9. Ongeslagen dus! Siebe werd knap tweede met 8 uit 9. Bogdan pakte hier de derde plek.

Alle drie de F-jes wisten van tevoren dat ze een prijs zouden pakken: er waren immers drie prijzen voor drie spelers! Er moest nog wel uitgemaakt worden wie met welke beker naar huis zou gaan. Sjoerd eindigde met 6 uit 9 bovenaan in de F-categorie, zelfs nog boven de meeste E-tjes. Rafael werd tweede met 4 punten uit 9 wedstrijden. De derde plek was voor Stefan, die 2.5 punten wist te halen.

De twee GH-tjes die meespeelden wisten zich ook al verzekerd van een prijs. Remi vertelde mij na de een-na-laatste ronde dat hij de mooie zilveren beker voor de tweede plek eigenlijk mooier vond dan de beker voor de eerste plek. Hij deed nog wel zijn best in het laatste potje, maar mocht uiteindelijk toch naar huis met zijn favoriete beker. Olivier werd eerste in de GH categorie met 5 punten.