Afgelopen vrijdag hadden we de seizoensafsluiting. Een afsluiting die paradoxaal genoeg het seizoen niet afsloot! We gaan namelijk nog een paar weken door. Drieëndertig leden en ouders verzamelden zich bij Bowling Goes voor een gezellige avond. 

We mochten eerst genieten van een lekker buffet, hier werd door de hongerige schakers goed gebruik van gemaakt. Als tweede stond het bowlen op het programma. De denksporters lieten zien ook fysiek hun mannetje te staan, er werden door veel mensen mooie scores behaald. Er kwamen veel interessante technieken voorbij, Tygo zette de dinosaurus in om te proberen meer punten te halen, de jongere kinderen gebruikten een stuiter tactiek (zij hadden hekjes die voorkwamen dat een bal in de goot raakte) en Matthias maakte een snoekduik die hem op de naastgelegen baan deed belanden. Na afloop van het bowlen ging iedereen weer terug naar de eetzaal, waar nu de schaakstukken opgezet werden. 

Voordat met het schaken begonnen was werd eerst nog een kleine prijsuitreiking gedaan. Zoals gezegd, het schaakseizoen loopt nog een aantal weken, nog niet alle kampioenen zijn dus al bekend. Wel bekend was wie de Joop van Ruler Talent Award zou winnen. Er waren dit jaar meerdere talenten die meedongen naar deze prijs. Het was een moeilijk besluit, uiteindelijk kreeg Reinnard de prijs. Gefeliciteerd! Van het bowlen was ook een uitslag. Hanita wilde haar nieuwe borduurmachine uitproberen en had een prachtige handdoek gemaakt met schaakstukken. De bowling stelde ook een mooie handdoek ter beschikking, eentje met bowling symbolen. Hoe toepasselijk voor deze avond! Er waren twee categorieën: kinderen tot basisschool leeftijd en iedereen ouder dan dat. Giorgio bleek in de jongste categorie de beste bowler en ging naar huis met de handdoek met schaakstukken. Bij de senioren was het bijzonder spannend. Er zat slechts 1 punt tussen nummer 1 en 2. Niels bleef met 131 punten net 1 punt voor Erwin. Nu we het over Niels hebben moeten er eigenlijk ook bij vermelden welke Niels. Er waren maar liefst 4 Nielsen (of is het Nielzen?) aanwezig op deze avond! Niels van Sighem, Niels Nieuwehuize en Niels Verburg deden lang mee voor de prijzen, maar uiteindelijk mocht Niels de Feijter zich een jaar lang de beste bowler van de club noemen. Ten minste.... als je Jari niet meerekent! De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ons sterkste jeugdlid bij het schaken ook onze sterkste bowler is. Hij deed deze avond mee buiten mededinging gezien zijn ruime bowl ervaring.

Helemaal aan het einde van de avond zagen we Jari en zijn vader het tegen elkaar opnemen op de bowling baan. Tygo viel bijna van zijn stoel toen we hem vertelden dat Jari's vader voormalig wereldkampioen bowlen is. Het was goed te zien dat het bowl niveau van deze twee op een andere hoogte is dan de rest van ons. Heel leuk om die mooie curveballen en strikes een keer van dichtbij te zien! Helaas zal dit misschien wel de laatste keer zijn dat we hier onze seizoensafsluiting doen. De bowling stopt er namelijk mee. Erg jammer, we hebben er als club veel goede herinneringen aan. Bij deze bedankt voor de leuke tijd toen onze club de bowling als speel locatie had en voor de seizoensafsluitingen die we er hadden! 

Het laatste onderdeel van de avond was een snelschaaktoernooitje. De drie J's wisten gezamelijk het podium te veroveren. Joey won al zijn partijen en eindige, niet geheel onverwachts, op de eerste plek. De spelers op plek 2 tot en met 5 hadden allemaal vijf punten uit zeven wedstrijden. Op weerstandspunten werd Jefta tweede, net voor Jari. Erwin liet zien een goede allrounder te zijn, na zijn tweede plek bij het bowlen werd hij vierde bij het schaken. Renzo maakte de top vijf compleet, een mooie prestatie. 

Maaike heeft nog een aantal mooie foto's gemaakt tijdens deze avond. Wegens technische problemen op de website is het helaas niet mogelijk om deze hier te laten zien. Ze zijn gelukkig wel te downloaden, hieronder kun je de link vinden: 

https://we.tl/t-FjkHnLzBrT