Het is allemaal een toestand. Waar we aan het begin van het seizoen blij waren dat we weer mochten schaken, is er weer wat veranderd. Bowling Goes, de speellocatie, is namelijk horeca en moet om 22.00u sluiten. Het normale tempo van 60+20 is veranderd in een ander format: rapidschaken, waarbij je twee partijen tegen twee tegenstanders speelt, vier partijen in totaal dus. In dit stukje zal ik verslag doen van de laatste normale ronde, en de twee rapidavonden die nu zijn geweest. Niet te vergeten de jeugdcompetitie, want die gaat wel gewoon door. 

In de laatste ronde stond Jos-Joey op het programma. Deze partij eindigde in remise, maar Jos had kansen op meer. 
De rest van de partijen (behalve mijn eigen, David won van JG) kan ik me eerlijk gezegd niet meer herinneren. 

Het rapidformat. Joey staat aan kop met 7 uit 8, hij heeft twee halfjes laten liggen. Jos staat weer ruim tweede met 5,5 punt. Louis, Rinus, Matthias en David gaan gelijk op met 4,5, 4,3, 4,3 en 4 punten. Erwin, Niels en JG staan daar weer achter. Jo, Rob en Joris zijn de hekkensluiters.
Over de partijen valt niet veel te zeggen. Wel werd gisteravond de match Jos-Joey gespeeld. Deze werd met 1,5-0,5 door Joey beslist. 

 

De stand in de jeugdcompetitie is op zijn minst verrassend. Jefta is toch wel redelijk de favoriet. Hij is echter pas op plaats drie te vinden. Tiffany staat bovenaan met een score van 4 uit 5. Zij had echter kans op meer, want tegen Jefta had ze makkelijk eeuwig schaak kunnen houden (Dc8-Df5-Dc8) maar ze ging voor de winst. Dat was fataal, want Jefta greep de winst. Niels staat na ronde 5 op plaats 2 met nog maar 3 partijen gespeeld. Knappe prestatie! Jefta staat dus op plaats 3. Hij verloor van Lars. Een gelijksoortig tafereel als bij Tiffany-Jefta. Jefta moest rustig heen en weer blijven gaan, zodat Lars eeuwig schaak ging geven. Hij kon er echter ook zijn toren bijhalen, wat de winst op zou leveren. Maar Jefta ging de verkeerde kant op en verloor een toren. Lars op zijn beurt, verloor weer van Tiffany. Zij wist Lars' koningstelling open te breken, wat uiteindelijk resulteerde in de winst. Norah, Kenny en Stijn zitten ook nog in de achtervolging, zij staan 0,1 punt achter op Lars. Tot nu toe weet Tiffany het meest te overtuigen.

 

De stand van de 'normale' interne en de jeugdcompetitie staan nu op de site onder de kopjes Stand. Het jaartal klopt niet, maar dat zijn ze van dit jaar.