Dit seizoen is er eindelijk weer een avondcompetitie die hopelijk niet afgelast gaat worden. Voor deze eerste speelronde waren Goes en Souburg aan elkaar gekoppeld. C speelde tegen C en A tegen B en dus B tegen A. Goes A was op voorhand dus groot favoriet tegen Souburg B zoals elk jaar. Eigenlijk redelijk vlot leek het wel goed te gaan komen:

Louis won binnen no time van Carl Schoor. Er werd een kleine verzwakking gescoord op de damevleugel maar belangrijker nog was dat wit een prachtige aanvalsstelling kon opbouwen met e4 en f4. De stukken van Carl werden weggestuurd. Hij probeerde het nog met Lg4 maar dat werkte niet en kostte veel materiaal met het eerste punt voor Goes tot gevolg.

Dat uw verslaggever ging winnen tegen Henrik Westerweele leek ook wel duidelijk. Die ging eens niet voor de Alapin. Er kwam een dubbele driehoek structuur in het centrum. e4/d3/c4 e5/d6/c5. Henrik speelde het ongelukkige c4?! wat strategisch niet zo handig was. Hij bleef zo met een kreupele loper zitten. De theorie raadt dan ook Lb5 aan om ongetwijfeld daarna een keer c4 te doen zonder die loper. Geheel getrouw zijn stijl sloeg Henke een zwart pionoffer af (was correct aldus stockfish) om in plaats daarvan zelf een pion in de aanbieding te doen. Dat was echter niet goed. YT snackte de pion en verdedigde simpel tegen het witte initiatief onder meer door een handig paard op e8. Daarop had de witspeler tal van onplezierige keuzes. Hij koos voor een kwaliteitsoffer. De dames gingen er vanaf en door de gesloten stelling duurde de winstvoering met TTp v TL nog best een tijdje maar de uitslag was nooit onduidelijk.

Ondertussen was Brandon Haasbroek  aan Henrik komen vragen of hij remise mocht aan bieden tegen Rinus. De stelling leek het ook wel remiseachtig toen YT voor het laatst leek. Rinus vond het wel best en daarmee waren de matchpunten binnen.

Jari tot slot speelde een spannende partij tegen Albert. Die wist de verleiding van Lxf7 in de opening te weerstaan en er kwam uiteindelijk iets van een Franse structuur op het bord. Voor mijn analyse leek Jari wel goed te staan met actieve paarden op de damevleugel. Wel stond hij dik achter op tijd. Goed kwam het hier niet althans voor Goes dan. Jari won een pion maar werd op de koningsvleugel blijkbaar gemat. Tja...

Al met al dus een 2,5-1,5 overwinning. Dat we gingen winnen leek wel duidelijk maar de totaalscore valt wellicht een tikje tegen.