Na drie wedstrijden die op (soms bizarre wijze) in 2,5-1,5 overwinningen eindigden heeft Goes A tegen Goes B wel met de maximale score gewonnen. De hoger ingeschaalde Goesenaren wonnen zoals verwacht.

Uw verslaggever won als eerste van Erwin. Met wit ging de Goes B speler voor een fianchetto setup maar nadat hij al zijn stukken goed had neergezet ging hij door met manoeuvreren. De enige 'verklaring' die wit afdwong met cxd5 hielp zwart alleen maar en zo vielen binnen de kortste keren zwarte stukken binnen op de damevleugel. Ongunstig gepositioneerde witte stukken leidden uiteindelijk tot kwaliteitsverlies waarna de rest niet zo moeilijk meer was voor zwart.

Jari was eveneens aardig bezig tegen Hans. Hans miste al een mooie zet van Jari en zat al een beetje met zijn koning in de knel. Dat werd nog veel erger toen Hans Pa2? deed wat Jari toestond om op e4 een paard te offeren voor een totaal open witte koning. Jari was allerminst tevreden over zijn afwerking, vooral omdat hij de verdedigende zet Dg1 had gemist, maar de koning van Hans vond nooit veiligheid en stond uiteindelijk dan ook mat... 

De andere twee potjes duurden wat langer. Dit stelde de JGs in staat om een potje blind te schaken (waarbij je dan ook de stukken moet zetten) hetgeen tot een hilarisch filmpje leidde dat afhankelijk van Jari al dat niet in de krochten van het internet terug te vinden zal zijn...

Rinus tegen David kende minder grappen en grollen Rinus had na een snel e4 duidelijk voordeel in een Hollandse partij. David wist echter op h1 een toren buit te maken met zijn paard. Rinus viel ook binnen over de 7e rij echter en het leek mij al met al 'kapot'. David stond per saldo nog wel een paar pionnen voor. Even later was al het materiaal van het bord en had Rinus juist een paard eindspel met 2 extra pionnen over. 3-0.

Tot slot Louis en  Niels. Louis had constant een klein plusje in een Caro-Kann met het loperpaar en een wat betere structuur. Zwart stond echter solide. Of nou ja.... Dankzij de g7-g6 structuur kan zwart soms matlopen over de h-lijn. De zwarte loper op e7 voorkwam dit echter...Hierdoor ging de partij helemaal door tot het toreneindspel waarbij Louis nog steeds zijn betere structuur had en volgens mij inmiddels ook een pionnetje. Dat was allemaal genoeg om de maximale score op het bord te brengen.

Zodoende dus Goes A - Goes B 4-0.